“Tothom qui vulgui provar el bàsquet pot gaudir de les portes obertes”

Ens centrem en l’escoleta: fem balanç i busquem els nous objectius de cara al proper curs amb el seu coordinador, en Carles Trell. 

Com ha de ser la propera temporada per a l’Escoleta?

D’aquesta temporada encara queda feina per fer i volem acabar al màxim nivell possible aquestes últimes setmanes. Però és evident que pensem en la propera; tant en la jornada de portes obertes d’aquest mes de juny per captar l’atenció dels nens i
nenes. Tanmateix, pensem en millorar i planificar la propera temporada en l’àmbit competitiu del bàsquet, com en la vessant de valors, un altre bàsic de la filosofia del club.

Si parlem d’aquest any, objectius acomplerts?

Sí, és el meu primer any com a coordinador i estic molt satisfet del treball que he dut a terme, perquè tot el que em vaig proposar ho hem superat amb molt bona nota. Cal destacar que els objectius no només són personals sinó que hi ha
darrere una quantitat de gent que fa que tot sigui possible: entrenadores, el club i els pares per la seva predisposició en tot moment. Pel que fa als objectius: primer per superar amb nota la quantitat de nens i nenes que teníem, uns 20 aproximadament de edats diferents entre 5 i 9 anys, i després perquè aquests objectius es veuen reflectits en cada nen/a i implica que la temporada que ve hi ha 16 nens i nenes que passen a equips de formació, tant mini com premini, i això és un èxit perquè fem créixer la base del club de manera piramidal. En segon lloc, objectiu que també s’ha acomplert, és la formació i aprenentatge dels nens i nenes, a nivell d’entrenaments, cal estar satisfets per la millora i la dinàmització dels entrenaments i també per la incorporació de nous materials esportius. Els entrenaments són genèrics en el món del bàsquet, s’ensenya bàsquet i
qüestions d’hàbits, cal pensar que cada nen o nena és un món diferent i per tant cal adaptar-se a les edats i les habilitats, però al cap i la fi s’ensenyen els fonaments bàsics i els hàbits per conviure amb un grup de nens i nenes. Això també s’ha vist reflectit en les trobades de bàsquet en les que hem pogut participar durant l’any.

Es fàcil apassionar en això del bàsquet?
En tots els sentits, sí! Tot i que hi ha dues passions diferents, la primera és la de sang, aquesta mai és perd. La segona, s’acaba trobant a través de l’esforç i la constància. Els nens i nenes pels que a casa l’esport és vital, aquesta passió ja la tenen incorporada a les venes des de que neixen. Si algun component de la família hi juga o ha jugat a bàsquet i l’estima de manera passional, tot és més fàcil, perquè ho veuen i ho viuen a casa. En canvi, hi ha d’altres nens i nenes que acaben trobant aquesta passió i amor per l’esport i pel bàsquet després de temps i constància. I això es tradueix en ganes i estima per l’esport i el seu aprenentatge.
Tot aquests valors esmentats durant aquesta entrevista: passió, ganes, amor, constància, són els valors que des del club volem transmetre als jugadors i jugadores, però cal que l’educació de l’esport vagi enllaçada amb la que reben a l’escola.

Parlem de l’última Trobada d’escoletes, la de Valldemia (Mataró)

Sí, va ser una de les moltes trobades que hem realitzat durant tot l’any . Va ser una trobada com la gran majoria d’elles, molt ben organitzada i preparada i això cal esmentar-ho i agraïr-ho. Nosaltres, l’Agrupació Bàsquet Premià de Mar també
en vam organitzar una el, 16 de Març, al nostre pavelló, amb 8 clubs diferents de Catalunya. Com en totes, l’objectiu és posar en pràctica tots els coneixements i aprenentatges durant els mesos d’entrenaments. Els jugadors i jugadores observen com és un partit de bàsquet, es posen a prova, surten feliços i contents després de les trobades i serveix perquè s’ho passin bé i posin en pràctica el què van aprenent. També hi ha obsequis per premiar tota la constància. Fins i tot per saber què és jugar davant del públic.

Els pares també poden veure els partits i l’evolució dels fills.

Es gaudeix en família. És difícil veure els entrenaments, així que les trobades també serveixen per compartir moments junts.

Nous objectius
A partir de juny volem apropar el bàsquet a Premià de Mar i a tota la rodalia. Obrir les portes del Pavelló i que tothom que vulgui fer esport i provar el bàsquet, el pavelló és la seva casa. L’objectiu d’aquests nous objectius és que es realimentin els equips de formació i augmentar el nombre de jugadors que formin part del club, sense deixar de
banda l’objectiu de voler augmentar la base del club i sobretot l’escola de bàsquet!
Així que tots els nenes i nens de 5 a 9 anys que vulguin aprendre a jugar a bàsquet i gaudir de l’esport els esperem el mes de juny al pavelló!
Un bàsquet molt present a Premià de Mar…
Volem apostar pel bàsquet a Premià de Mar i la seva rodalia, perquè el bàsquet al poble és essencial i important, però també pels recursos i instal.lacions.
Tenim un Pavelló amb grans condicions i un esport, el bàsquet, cooperatiu. I això enganxa i agrada. Volem que els nens i les nenes aprofitin les instal·lacions, gaudeixin del bàsquet i aprenguin dels millors professionals que els faran enganxar a aquest esport i viure´l amb passsió i aprendre tots els coneixements i hàbits per seguir evolucionant cada dia més.

Per qui són aquestes portes obertes?
És obert a qualsevol edat, però sobretot per nens i nenes de 5 a 9 anys. La resta de les edats de 3 i 4 anys, són genials i també convidem als més menuts a fer esport i practicar bàsquet al nostre Pavelló, perquè el basquet és passió i estima pels companys i per l’esport!