Champer: “L’agressivitat serà la nostra senya d’identitat”

El sènior femení de l’AB Premià ha engegat un nou projecte esportiu per a la temporada 2017/18. La plantilla s’ha renovat al complert i Isaac Champer té a les seves ordres a un seguit de jugadores que arriben al club amb l’objectiu d’aportar esforç i sacrifici. El tècnic és agosarat i aspira a quedar entre les cinc primeres posicions de Primera Catalana. Les premianenques debutaran a la pista del CN Sabadell el 16 de setembre.

Com ha estat ajuntar totes les peces i les primeres sensacions de la temporada?

Vam començar el dia vint-i-u i ja sumem sessions d’entrenament. Les jugadores s’estan coneixent, perquè la majoria no havien compartit vestidor. Alguna d’elles ha hagut de parar d’entrenar, perquè han patit sobrecàrregues, però en general molt bé. Anem fent. Hem disputat ja un amistós i les sensacions són molt positives.

Quines sensacions va deixar el partit?

Vam jugar contra el Sant Adrià. Vam perdre, perquè hi havia força diferencia de rodatge. Elles van ser millors, però va ser una bona primera presa de contacte. Aquest cap de setmana també hem perdut 59-45 contra el JET de Terrassa de Copa Catalunya, però hi ha molt bones sensacions. A veure si podem enfrontar-nos al SESE de Primera Catalana.

Com s’adapten totes a la nova filosofia?

Hem buscat jugadores que s’adaptaven al nostre estil de joc. El dominen i el coneixen i, en aquest aspecte, tot és més senzill. Ara només falta l’entesa, però elles tenen molt clar quin serà el guió de joc. L’objectiu com a equip és tenir un equip agressiu. I això passarà amb tots els equips femenins. Serà la nostra senya d’identitat. Defensar costa, però tenim jugadores que estan capacitades sobradament per fer aquest treball. Estar entre els cinc primers de la Primera Catalana és la clau i ara només ens falta rodatge.

Quins són els punts forts que has vist fins ara?

Crec que tenim un equip que té un gran tir exterior. Aquesta és una gran virtut: ho intentem fomentar i elles tenen la llibertat de poder tirar a cistella quan elles creguin. Si estan soles, han de provar-ho. L’altre és el ritme. Hem d’aconseguir córrer molt, però la sort és que tenim molt talent.

I què manca?

Potser alguna jugadora diferent a l’interior que sigui diferent de les que tenim. Les tres jugadores de la plantilla són bastant similars. Hem estat buscant solucions i crec que podrem resoldre el problema i que no es noti.

 Quines diferències hi haurà respecte a l’equip de l’any anterior?

En primer lloc, l’edat. L’edat mitjana de l’any passat era de més o menys 30 i aquest any és de 20. Et dona més vitalitat i ritme, més capacitat de treball i intensitat, que és el que nosaltres volem. A més, crec que hi ha més talent i també comptem amb més jugadores interiors: l’any passat n’hi havia dues i ara en tenim tres més jugadores del sénior B que ja coneixen la dinàmica. L’edat i les jugadores interiors són dues qüestions remarcables.

Tot preparat pel dia 17, debut contra el CN Sabadell

Anem a guanyar. Sabem que és un equip que l’any passat va estar patint però s’ha reforçat bé. Tindrà jugadores noves i no les hem vist gaire, tenint en compte que serà la primera jornada. Sí que intueixo el joc que poden fer, però la el primer partit sempre és complicat. T’has de fixar més en el teu potencial que no pas en el del rival.